Детски и бебешки матраци

Матраци за бебета и малки деца

Бебетата спят по около 18 часа на ден, на малките дечица са им нужни между 11 и 14 часа. Поради тази причина е много важно бебешкия или детски матрак да осигурява добър и здравословен сън. Как да изберем добър матрак за нашето дете? Малките палавници са весели и подвижни, затова прекарват много време в сън и почивката им трябва да е пълноценна. Както казват възрастните хора, „децата растат докато спят“, затова имат нужда от внимателно избран матрак. Според експерти най-подходящи са матраци с умерена твърдост. Меките матраци затрудняват движенията на децата, тялото потъва в тях и не са подходящи за правилното позициониране на гръбначния стълб. Твърдите модели пък са неудобни и могат да причинят безсъние и непрекъснато въртене. Особено важно е детския матрак да осигурява правилна подкрепа на гръбначния стълб. Това е абсолютно необходимо, защото костната им система още се развива, и вероятността от болки и изкривявания в тази възраст е най-голяма. Ето защо умерено твърдия матрак е едно добро решение.

Матраци за големи деца и тинейджъри

Препоръчително е след около 4-5 години бебешкия матрак да се смени с такъв, който е подходящ за по-големи деца. Както при възрастните, така и при децата, колебанието е между матрак с пружини или матрак без пружини. По-предпочитани са ортопедичните матраци с ядро от пяна, тъй като дават стабилна опора за тялото. Вариант е с добавен слой мемори пяна откъм зимната страна на матрака. Добре е матракът да има сваляем калъф с цип, за да бъде по-лесна поддръжката от хигиенна гледна точка. В по-голямата част от моделите на Матраци Paradise са използвани специални текстили, обработени по различни технологии, които подобряват техните свойства. Здравословна грижа предлагат текстилите, обработени с алое веражожоба и лавандула, както и тези с антибактериално третиране или с бамбуково влакно в тъканта, създадени по иновативни технологии. Изборът на дамаска е въпрос на индивидуални предпочитания, но във всички случаи пълноценният сън е гарантиран.

Може да разгледате и изберете най-подходящия модел за вашето дете сред фаворитите: модел Диона, модел Алое Вера Дрийм, модел Бамбу Мемори Гел.

Качественият сън е от първостепенно значение за физическото и психическо здраве на децата. Той способства мозъчното развитие на малчуганите, подобрява имунните сили на организма и зарежда с енергия. Затова за нас здравето е водещ принцип в производството на матраци, като се стремим към непрекъснато усъвършенстване и доработване на детайлите. Всички наши продукти са изработени от висококачествени материали и въплъщават нашата страст, любов и професионализъм